?

Log in

Vampire

« previous entry | next entry »
Aug. 18th, 2010 | 11:03 pm

Er is een wereld welke elke twee weken op de dinsdag avond een stukje groeit. Een wereld die alleen in herinneringen bestaat en net zo echt aanvoelt als de echte. goed voor tientallen "weet je nog!" momenten welke als kostbare herinneringen bewaard worden en aan terug herinnerd worden. Grappige momenten waar we onder de tafel liggen van het lachen. Spannende momenten wat iedereen op het puntje van zijn stoel zit, waar niemand in de fictieve wereld ook maar hardop durft te praten!. Droevige momenten, waar tranen over wangen rollen. Mooie momenten, waar men even stil valt met een brok in de keel.

Dit alles in de geest van iedereen! Vampire, het spel wat nu al 8 jaar bestaat. Een wereld als de onze, maar dan net even anders. Duisternis over het geheel, mysterie en gevaar. Een wereld waar iedereen anders mag zijn, of juist zichzelf. Een wereld waar geluk gemaakt of gebroken wordt met een enkel gesprek. Waar langzaam gedanst wordt in de melodrama van wat was en nooit meer komen zal. Maar ook plezier, in kleine onschuldige dingen. En pure horror, waar men vreselijke dingen doet, zonder het te bedoelen.

Waar deals gemaakt worden met behulp van intimidatie en verleiding, waar seks en macht hetzelfde zijn. De lijn tussen onschuld en corruptie niet heel groot is. Waar vriendschap alles is wat iemand in leven kan houden. De beste bedoelingen bitter uit kunnen pakken. Maar de meest hartstochtelijke belofte verlaten moet worden omdat alles zal vergaan. Alles vergaat, alles en iedereen behalve je eigen lichaam. Het lichaam is onsterfelijk, terwijl je geest haast onvermijdelijk zal vergaan, stukje bij beetje met iedere zonde.

Vijanden gebruiken de zelfde etiquette als je vrienden en waar genade uit de meest onverwachte hoek kan komen. Iedereen is een monster, een monster met een menselijke geest, waar je meest kostbare bezit genade kan zijn. Een hoopje menselijkheid welke langzaam zal verdwijnen.

Toch is er een sfeer van optimisme, wordt er getoast op het geluk en danst men iedere nacht naar de muziek die men laat spelen. Alles kan gewonnen worden of verloren gaan in een enkele nacht. Waar men grijnzend zit handen te wrijven met het volgende plannetje. Met bescheiden glimlachjes en formele buigingen, cocktailparties en grote conventies, alles met een façade die net zo fantastisch is als het voordragen van de hele ambiance. De elite van de verderfelijkheid, de romantiek van de verdoemden.

Een wereld van tegenstellingen. Er is geen goed, er is geen kwaad. Alles is grijs, en donker. Romantisch, intense en fake. Verleidelijk en verwerpelijk. Iedereen weet het, maar niemand die er iets om geeft.

Wat is dit toch voor een gekke wereld waar we zo graag in spelen? Wat is toch die romantiek en magie van die verloren, macabere wereld. Het is niet echt, het is puur fantasie, misschien maakt dat alles juist zo zoet. (En hoe anders is het dan de echte wereld?) Het is als een zonde zonder jezelf schuldig te voelen. Als een ondeugende gedachten zonder iemand kwaad te doen. Maar ook verdrinken in melodrama zonder depressief te worden, net als het kijken van een droevige film, maar dan intenser, en een die je zelf beleefd. Iets trekt ons aan steeds aan. Spelers staan te springen en kijken er wekelijks naar uit.

Natuurlijk zijn er ook andere verhalen dan Vampire, andere settings die andere aspecten belichten dan bovenstaande. Maar dit is waar we nu in zitten en mensen naar uit kijken.

En ik? ik blijf verhalen en werelden schrijven, en geniet van iedere avond. Van het spel en van iedereen die er met volle teugen van geniet.

Link | Leave a comment | Share

Comments {0}