?

Log in

De sterren

« previous entry | next entry »
Aug. 2nd, 2010 | 12:08 am

De sterren staan hoog in de lucht. Bijna als een soort geruststelling, dat hoe ver je ook verdwaald, de sterren altijd in de lucht zullen staan. Zouden ze mij zien? hoe ik omhoog kijk? En glimlachen en elkaar aanstoten als ze naar beneden wijzen, kijk! daar hebben we hem ook weer. Wat gaat hij deze keer doen?

-

En wat gaat hij inderdaad doen? Mijn weg! mijn eigen weg, maar ja. wat is mijn weg nu eigenlijk? Of anders, wie wil ik vandaag zijn? De sterren zullen geboeid kijken.

Ah, ik voel al wat ik wil. Vandaag wil ik meer drinken van de zoete wijn die passie heet. Een twinkel in mijn ogen en kleine glimlach, dansend in de avond welke onherroepelijk tot een einde komt, om plaats te maken voor een nieuwe dag. Eerlijk, maar niet al netjes. Goed bedoelingen, maar speels. Dat is wie ik zijn wil. De lieve correctheid zit immers altijd alleen aan het einde, en nou ja, die is ook niet helemaal wie ik ben dacht ik zo. Zeg zou zelf, anders warren de sterren ook niet zo geboeid in wat er komen gaat. Laat me prikkelen, verassen, vermaken en uitdagen. Er is meer in het leven dan dit en dat ga ik bewijzen.

Ik ben de sfeermaker, de storm die voor verandering zorgt. Laat me die zijn, die ik altijd al had willen zijn, en ooit ook was. Want als er ooit iets zou moeten ontstaan uit mij, laat dat dan de herinnering worden waar men met een glimlach aan terugdenkt. En als ik dan ooit terugkeer, dan weet ik zeker dat de sterren er weer zijn, en elkaar aanstoten met een grijns.

-

Op eens leek de richting duidelijk, en hij begon met lopen. En toen? drie keer raden wat er toen verscheen?. Ik zal een hint geven. Het bleek groen.

Link | Leave a comment | Share

Comments {1}

Uva

(no subject)

from: uuv
date: Aug. 2nd, 2010 02:45 am (UTC)
Link

Ivo en de ewrt :)

Reply | Thread